Fiets Escape - deskils

Ga naar de inhoud

Fiets Escape

Corona
De coronamaatregelen én de weersomstandigheden hebben het spelen van de fietsescapes lange tijd onmogelijk gemaakt. Maar we kunnen weer van start! Van de gemeente Altena mag de fietsescape onder de volgende voorwaarden gespeeld worden:
  1. Een team bestaat uit één huishouden of uit maximaal twee personen.
  2. De start en het einde van het spel mag enkel en alleen buiten plaatsvinden. Gebruik van het toilet is dus niet mogelijk en bij regen of bij kou kan niet uitgeweken worden naar onze schuur.
Zin om te spelen? Mail of bel ons.

De Fiets Escape Nieuwendijk is  een soort escaperoom, alleen nu met een heel dorp als speelveld. Terwijl de tijd loopt is het aan je team om de codes te kraken door locaties te vinden, cryptische raadsels op te lossen en de opdrachten uit te voeren. Een tas met  cijferslot en enkele aanwijzingen vormen je vertrekpunt. Gevonden plattegronden en opdrachtkaarten leiden je vervolgens door het spel. Vastlopen kun je niet; daarvoor krijg je noodenveloppen mee of kun je QR-codes scannen.

Twee varianten
In 2019 was er al een escape die gespeeld kon worden in een team van maximaal vijf personen. De fietsafstand voor deze escape is circa vijf kilometer en de speeltijd bedraagt twee uur en een kwartier.
Vanaf 1 juni 2020 is er een tweede Fiets Escape. Deze kan tegelijk door twee teams van maximaal vier personen tegen elkaar gespeeld worden. De fietsafstand voor deze escape is circa acht kilometer en de speeltijd bedraagt tweeënhalf uur.

Praktisch
Ieder team dat mee doet aan de Fiets Escape Nieuwendijk moet beschikken over minimaal één  smartphone mét internettoegang en de mogelijkheid tot het lezen van QR-codes. Ieder teamlid moet bovendien beschikken over een fiets. Een Fiets Escape Nieuwendijk kan zeven dagen per week gespeeld worden en aanvangen ergens tussen 9.30 en 16.00 uur.

Kosten
Voor een team van twee personen kost de Fiets Escape Nieuwendijk €25. Voor iedere volgende deelnemer in een team komt daar €7,50 per persoon bij. Een drankje na afloop zit bij de prijs in. De borgsom bedraagt €20 per team.

Interesse?
Stuur een mailtje naar corineverweij@deskils.nl

Met nog 22 minuten speeltijd te gaan, dacht het Green Team de oplossing te hebben. Helaas was deze niet goed. Het Jäger Team deed het beter. Vijf minuten voordat de speeltijd om was, hadden zij het spel op de juiste manier uitgespeeld. Beide teams hebben het niet gemakkelijk gehad. Ze kregen gedurende het spel heel wat regen over zich heen. Het mocht de pret echter niet drukken.
“De winnaars” waren er van overtuigd dat ze The Young Ones zouden verslaan. Bloedfanatiek werd de fietsescape gespeeld, maar net als hun tegenstanders wisten ze het spel niet binnen de maximale 2,5 uur uit te spelen. Op zich was dat niks nieuws. Zo bleek. Ook een reguliere escaperoom hadden ze nog nooit tot een goed einde gebracht. Ze moesten natuurlijk nog wel even weten wat de juiste oplossingen waren en concludeerden daaruit dat ze wel steeds betere escapespelers werden.
Je verjaardag vieren met een fietsescape, dat kan natuurlijk ook. Extra leuk als het team van de jarige de escape dan binnen de tijd weet uit te spelen. Negen minuten voordat de speeltijd om was, kwam de juiste oplossing binnen en werd de tijd stil gezet. Een knappe prestatie van ‘The A-team’! Anders verging het hun tegenstanders. De ‘Puzzel Kneuzen’ waren toch wel een beetje teleurgesteld in zichzelf…
Deze vier dames uit Hank lieten zich niet weerhouden door een beetje regen. Fanatiek stortten zij zich op de opdrachten, puzzels een aanwijzingen van de Fiets Escape door Nieuwendijk. Ondanks acht hints lukte het helaas niet het spel binnen de tijd uit te spelen. In betere weersomstandigheden was het vast wel gelukt. :-)
Op de heetste 8 augustus ooit gemeten speelden deze dames de Fiets Escape van 8 km. Bijna alle puzzels wisten ze zonder hint of aanwijzing goed op te lossen. Ze zagen alleen één “puzzelstuk” over het hoofd…. Hun reactie: “Het was hartstikke leuk. Behalve dat we het spel niet uitgespeeld kregen. Maar we komen zeker ook de Fiets Escape van 5 km spelen.” Kijk; daar houden wij van!
 
Ze hadden plezier en deden het op hun gemakkie. Daardoor hadden ze het spel pas 5 minuten NA de speeltijd uitgespeeld. Met gebruik van een recordaantal hints. Dat dan weer wel.
Het duurde even voor ze de slag te pakken hadden, maar toen wisten ze toch aardig wat codes te kraken. Het lukte het ambtenarenteam van de gemeente Altena alleen niet om het spel binnen de tijd uit te spelen.
Ze kwamen wat moeizaam op gang, maar uiteindelijk wisten De Dieseltjes op 9 november 2019 een razendsnelle tijd neer te zetten. In 1 uur en 47 minuten kraakten ze alle codes van de Fiets Escape Nieuwendijk en speelden ze het spel uit. Ze zijn de snelste spelers tot nog toe.
Team De Koutersberg had vier hints nodig om verder te komen in de Fiets Escape, maar ondanks dat lukte het niet het spel binnen de tijd uit te spelen. Dat was ook eigenlijk niet echt belangrijk. Het ging om het spel en niet om de knikkers. Bovendien was het weer mooi en de route aangenaam.
De eerste   spelers van de Fiets Escape Nieuwendijk hebben het spel binnen de tijd uit   weten te spelen! Op 23 juni 2019, bij een temperatuur van 30 graden, zette   team Flikweert een tijd neer van 1 uur en 57 minuten. Ga jij dat met jouw   team verbeteren?
Voor het team ‘jonkies’ Strik-Mooren ging de Fiets Escape Nieuwendijk regenachtig van start. Ondanks deze extra hindernis wisten ze een tijd neer te zetten van 2 uur en 4 minuten.
Was het gebrek aan ervaring of was het de stortbui die ze vlak voor de eindstreep over zich heen kregen? Het lukte het team ‘oudjes’ Strik-Mooren helaas niet om de Fiets Escape binnen de tijd uit te spelen.
Vereniging deSkils
KvK-nummer 72528044
Email: info@deskils.nl
Terug naar de inhoud